Έτσι θα είναι το Epiq, το μικρό, ηλεκτρικό SUV της Skoda

H τσέχικη εταιρεία αποκάλυψε το όνομα -εμπνευσμένο από το ελληνικό έπος- και το πρωτότυπο του νέου ηλεκτρικού SUV της

Epiq θα λέγεται τελικά το νέο, μικρό ηλεκτρικό SUV της Skοδα, το μήκος του οποίου θα είναι 4,10 μέτρα.

Παρά τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις οι χώροι στο εσωτερικό, σύμφωνα και με την παράδοση της μάρκας, αναμένονται να είναι ιδιαίτερα μεγάλοι και ενδεικτικό για αυτό είναι το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων του πρωτοτύπου. Που στην πράξη δεν θα διαφοροποιείται πολύ από το μοντέλο παραγωγής.

Η σχεδίαση του οποίου θα ακολουθεί τη νέα αισθητική προσέγγιση της μάρκας που ονομάζεται Modern Solid. Η οποία χαρακτηρίζεται, τουλάχιστον στο πρωτότυπο, από απλές, καθαρές γραμμές, και ένα χαρακτηριστικό εμπρός μέρος. Στο οποίο κυριαρχεί τόσο η μάσκα Tech Desk που είναι η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής των Skoda, όσο και ένας ιδιαίτερα τονισμένος προφυλακτήρας.

Χαρακτηριστική είναι και η φωτεινή ταυτότητα, σχήματος “Τ” εμπρός και πίσω, η οποία επεκτείνεται και στα φτερά.

Απλό, σχεδόν μινιμαλιστικό, θα είναι και το εσωτερικό, καθώς η σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid, που είχε κάνει αρχικά την εμφάνισή της στο πολύ πιο μεγάλο Vision 7S concept, εφαρμόζεται για πρώτη φορά και στο διάκοσμο του Epiq.

Oπτικά κυριαρχεί η μεγάλη κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment, ενώ φυσικά θα υπάρχουν και οι Simply Clever πρακτικές λύσεις που παραδοσιακά έχουν τα Skoda. Πέρα από το πορτμπαγκάζ των 490 λίτρων που προαναφέραμε μεγάλοι, για τα δεδομένα των B-SUV, θα είναι και οι χώροι για τους επιβάτες.

Η αυτονομία του νέου μικρού SUV της Skoda αναμένεται να φτάνει τα 400 χιλιόμετρα με τη μεγάλη μπαταρία των 56,0 kWh -η πιο μικρή θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 38,0 kWh- ενώ η μπαταρία του θα μπορεί να παρέχει ενέργεια σε εξωτερικούς καταναλωτές.

Η τιμή του νέου Skoda Epiq, όταν του χρόνου θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του, αναμένεται να ξεκινά από τις 25.000 ευρώ. Πριν από τυχόν επιδοτήσεις.

 

Πηγή: newsauto.gr 

Visits: 2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*