Από την πρώτη συνεδρίαση της 11ης Μαρτίου, η οποία εστίαζε στην αξιολόγηση της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το πρώτο δίμηνο της διοίκησής της, φάνηκε εμφανώς ότι δεν θα “πλείξουμε” κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πενταετούς θητείας.

Από την πρώτη συνεδρίαση της 11ης Μαρτίου, η οποία εστίαζε στην αξιολόγηση της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το πρώτο δίμηνο της διοίκησής της, φάνηκε εμφανώς ότι δεν θα “πλείξουμε” κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πενταετούς θητείας. Η διαδικασία, όπως παρουσιάστηκε από τη διοίκηση, προέβλεπε απαντήσεις στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης χωρίς περαιτέρω συζήτηση. Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι θεώρησαν ότι δεν υπήρχε λόγος για τη φυσική τους παρουσία, καθώς οι ερωτήσεις θα μπορούσαν να υποβληθούν γραπτώς και να απαντηθούν με τον ίδιο τρόπο. Ακολούθησε η αποχώρησή τους, εκτός από την Όλγα Κετέογλου, με τη συνέχεια να δίνεται στις 22 του μήνα με τη συνεδρίαση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού. Παρακάτω παρατίθενται τα σχετικά δελτία τύπου και από τις δύο πλευρές.

Έλλειμμα Δημοκρατικών διαδικασιών στον δήμο Σαρωνικού

 Η 11η Μαρτίου δεν ήταν μια μέρα που διαφήμισε τη δημοκρατικότητα και την ελευθερία λόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαρωνικού.

Δεν χρειάστηκε παραπάνω από δύο μήνες ο κ. Παπαχρήστου για να δείξει το αληθινό του πρόσωπο! Με διαδικασίες φίμωσης και λογοκρισίας, εσκεμμένα αντιδημοκρατικές,  συνεπικουρούμενος από μία- στην καλύτερη περίπτωση ανενημέρωτη- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ Παπαχρήστου τίναξε στον αέρα την 1η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας προσπαθώντας να κρύψει την ανεπάρκεια του και τις εκτός πλαισίου επιλογές του.

Με ξεκάθαρο τρόπο απαγόρευσε να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση, δεν επέτρεψε διευκρινιστικές ερωτήσεις, ενώ ξεπέρασε κάθε όριο στρεφόμενος κατά Δημοτικών Συμβούλων λαϊκίζοντας επειδή τόλμησαν να προσφύγουν στις υπηρεσίες για στοιχεία που χρειάζονται ώστε να εκτελούν τα καθήκοντα, που οι δημότες τους ανέθεσαν.

Απαίτησε την ανάγνωση και μόνο των ερωτήσεων των δημοτικών συμβούλων διατηρώντας το δικαίωμα της απάντησης χωρίς δυνατότητα υποβολής διευκρινιστικών ερωτήσεων από τους ερωτώντες και φυσικά χωρίς καμία δυνατότητα τυχόν αντίκρουσης της απάντησης του.

Είναι προφανές πως αμφότεροι ο κ. Παπαχρήστου και η κ. Προκόπη επιχείρησαν να αλλοιώσουν το περιεχόμενο της εγκυκλίου 98 του Υπουργείου Εσωτερικών στην οποία ξεκάθαρα αναφέρεται πως «κατά τη συνεδρίαση αυτή απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος» ενώ διευκρινίζεται ότι «μπορεί να υπάρχει π.χ. δυνατότητα δευτερολογίας ή να τεθούν συγκεκριμένοι χρονικοί περιορισμοί στη συζήτηση» , υποστηρίζοντας πως δεν επιτρέπεται ο διάλογος.

Πίσω από την αλαζονική επίδειξη ισχύος του δημάρχου στην 1η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κρύβεται η ανάγκη αποσιώπησης σημαντικών ερωτημάτων που προκύπτουν από τα πεπραγμένα της νέας διοίκησης.

Ερώτημα 1ο . Διαθέτει ή όχι ο δήμος μας ( σχεδόν τρεις μήνες μετά την νέα ανάληψη καθηκόντων) Γενικό Γραμματέα? Ως αυτή τη στιγμή δεν έχει αναρτηθεί στη διαύγεια καμία απόφαση διορισμού του ,ενώ ο φερόμενος νέος Γ.Γ διατηρεί ακόμα και τώρα τη θέση υποδιοικητή στο οργανόγραμμα γενικού νοσοκομείου της περιφέρειας.

Ερώτημα 2ο . Ποιο το καθεστώς πρόσληψης του πλήθους ειδικών συνεργατών που πλαισιώνει τον δήμαρχο και ασκεί καθήκοντα συμβούλων χωρίς επίσημο διορισμό των περισσοτέρων εξ αυτών που καθιστά ΠΑΡΑΝΟΜΗ την άσκηση των αρμοδιοτήτων που τους έχουν ανατεθεί.

Ερώτημα 3ο . Μήπως τελικά ο συνεχής επικοινωνιακός βομβαρδισμός των δημοτών με εικόνες από τις αυτονόητες καθημερινές λειτουργίες των υπηρεσιών του δήμου και η εκτέλεση έργων χωρίς συμβάσεις και με απευθείας αναθέσεις αποσκοπεί στο να αποσπάσει την προσοχή των δημοτών από τα παραπάνω καθώς και από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν κατατεθεί τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός στον Δήμο.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, σύσσωμη η αντιπολίτευση που εκπροσωπεί το 65% των ψηφοφόρων του Δήμου μας, καταγγείλαμε τις μεθοδεύσεις και αποχωρήσαμε από το επικοινωνιακό σόου της νέας διοίκησης.

Όλα τα παραπάνω εξάλλου επιβεβαιώνει και η πρώτη ήδη ανεξαρτητοποίηση συμβούλου του κ. Δημάρχου με καταγγελίες για αυταρχισμό.

Ο κ. Παπαχρήστου που αυτοπροσδιοριζόταν ως το «νέο» είναι ξεκάθαρο πλέον ότι είναι πιο παλιό από το παλιό.

 

Σχόλιο για το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας

Η δημοτική αρχή του Δήμου Σαρωνικού, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει τον θεσμό της λογοδοσίας σε αρένα και σε πεδίο άσκησης μικροπολιτικής.

Πιστεύουμε βαθιά στη δημοκρατία και γνωρίζουμε πως η λογοδοσία της δημοτικής αρχής αποτελεί έναν από τους βασικούς της πυλώνες. Για αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να περιφρουρήσουμε το θεσμό αυτό και να διασφαλίσουμε τον ουσιαστικό του ρόλο, ακολουθώντας την νομοθεσία, όπως και κάναμε στο 1ο Συμβούλιο Λογοδοσίας της 11ης Μαρτίου.

Συνεχίζουμε δυναμικά να εργαζόμαστε καθημερινά για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και να ομορφαίνουμε τον τόπο μας.

Περιμένουμε η αντιπολίτευση να συμβάλει εποικοδομητικά στη νέα προσπάθεια, με θετικές προτάσεις και λύσεις, γιατί ο Σαρωνικός είναι το σπίτι όλων μας.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Visits: 8

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*