Βουλή: Κόντρα ΝΔ-αντιπολίτευσης στην ολομέλεια για το πόρισμα της εξεταστικής για τα Τέμπη

Στις ευθύνες  του σταθμάρχη Λάρισας και των δύο μηχανοδηγών επικεντρώθηκε ο εισηγητής της ΝΔ – Για συγκάλυψη επιμένουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κοινοβουλευτικών ομάδων άνοιξε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη.

Από την Νέα Δημοκρατία ο κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης επικεντρώθηκε στις ευθύνες του σταθμάρχη Λάρισας και των δύο μηχανοδηγών σημειώνοντας ότι το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος καταγράφηκαν τουλάχιστον επτά παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Λειτουργίας.

«Δεν έχουν καμία βάση οι συζητήσεις που καλλιεργούνται σκόπιμα για δήθεν άρνηση σύστασης προανακριτικής επιτροπής καθώς ουδέποτε κατατέθηκε τέτοια πρόταση με συγκεκριμένο κατηγορητήριο από την αντιπολίτευση. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με το δυστύχημα των Τεμπών. Αφορούσαν την οικονομική διαχείριση της σύμβασης 717. Όσοι εξέθρεψαν και επένδυσαν σε αυτές τις παραφιλολογίες σκοπίμως παραπλανούν» είπε ο εισηγητής της πλειοψηφίας σε άλλο σημείο.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βασίλης Κόκκαλης μίλησε για «εξεταστική παρωδία» ενώ χαρακτήρισε «προσβλητικό και ντροπιαστικό» το πόρισμα της πλειοψηφίας. Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στις καταγγελίες περί συγκάλυψης ευθυνών υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «αρνείται να δεχθεί ότι η γνώση για την ανυπαρξία έργων ασφαλείας ήταν διάχυτη και στον Υπουργό. Γι’ αυτό συγκαλύπτετε».
Η αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, είπε, μεταξύ άλλων, πως «η οργανωμένη συγκάλυψη της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής τραγωδίας στη χώρα μας έχει ονοματεπώνυμο. Αποτελεί συνειδητή πολιτική απόφαση και στάθμιση του Πρωθυπουργού που επιλέγει να προστατέψει τους Υπουργούς του».

Από το ΚΚΕ η κυρία Μαρία Κομνηνάκα είπε πως «ο λαϊκός παράγοντας θα αποτελέσει θρυαλλίδα ώστε οι προσπάθειες συγκάλυψης να μην περάσουν».

 

Visits: 2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*