Κολωνός – Δικηγόρος 12χρονης: Υπάρχει η κατάθεση του παιδιού που στοιχειοθετεί το έγκλημα του βιασμού από τον 54χρονο

Απολογία στον ανακριτή των συλληφθέντων για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για πέντε άνδρες, και πιο συγκεκριμένα για τρεις Έλληνες (65, 49 και 44 ετών) καθώς και για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 50 και 23 ετών αντίστοιχα. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας δερματολόγος. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η Ασπασία Ταραχοπούλου, εκ των τριών δικηγόρων της δωδεκάχρονης στην υπόθεση του Κολωνού, μία ημέρα πριν από την αγόρευσή της, επικεντρώνεται, μιλώντας στο ΕΡΤnews στην «απαράδεκτη», όπως τόνισε εισαγγελική πρόταση για τον 54χρονο βασικό κατηγορούμενο, επισημαίνοντας: Η εισαγγελέας δεν πρότεινε την απαλλαγή του για το αδίκημα της μαστροπείαςΠρότεινε να καταδικαστεί για διευκολύνσεις και εκτός των οίκων ανοχήςΗ ποινική του μεταχείριση είναι ίδια.

Η μετατροπή από το εξέδιδε αυτός το παιδί, στο διευκόλυνε, είναι μια ακατανόητη πρόταση, μια απαράδεκτη πρόταση, χωρίς ειρμό και λογική. Έχουμε επιχειρήματα. Θα τα πούμε αύριο στην αγόρευσή μας. Θεωρώ ότι η πρόταση αυτή δεν θα περάσει στο σώμα των δικαστών και των ενόρκων και ότι θα υπάρξει μια δίκαιη απόφαση γι αυτό το παιδί που βιάστηκε και κακοποιήθηκε πολλαπλώς, είπε η δικηγόρος και συμπλήρωσε:

Κατά την άποψή μου δεν έγινε σωστή εκτίμηση των στοιχείων. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία τα οποία θα αναλύσουμε αύριο, τα οποία οδηγούν σε εντελώς διαφορετική απόφαση από την πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως.

«Στον βιασμό δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες – Το μόνο αποδεικτικό στοιχείο είναι η κατάθεση του παθόντος»

Για την κατάθεση λοιπόν της ανήλικης, για την οποία η εισαγγελέας είπε ότι είναι απόλυτα ειλικρινής προκύπτει άνευ ουδεμιάς αμφιβολίας ότι ο βασικός κατηγορούμενος έκανε την πράξη του βιασμούΔεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση ανηλίκου σε τέτοιες πράξεις. Δυστυχώς το νομοθετικό πλαίσιο είναι κάπως διαφορετικό, γιατί όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι που στη συνείδηση του κόσμου και της κοινής γνώμης είναι βιαστές, δεν παραπέμπονται για βιασμό, αλλά παραπέμπονται για γενετήσια πράξη με ανήλικο κάτω των 12 και των 11 επ’ αμοιβήΓια βιασμό παραπέμπεται μόνο ο βασικός κατηγορούμενος. Στον βασικό κατηγορούμενο για τον βιασμό λοιπόν, η κυρία εισαγγελέας έκρινε, ότι δεν υπήρξε βία και απειλή. Και επαναλαμβάνω ότι υπάρχει η κατάθεση του παιδιού που είπε επακριβώς τα στοιχεία του νόμου που στοιχειοθετούν το έγκλημα του βιασμού, τόνισε η Ασπασία Ταραχοπούλου.

Στο δημοσιογραφικό ερώτημα σχετικά με την κατάθεση του βασικού κατηγορουμένου που ανέφερε ότι βρέθηκε τέσσερις- πέντε φορές με την 12χρονη και την απορία αν αυτό ο ελληνικός νόμος, δεν το ονομάζει βιασμό, η κυρία Ταραχοπούλου απάντησε:

Ο βιασμός έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Εάν υπάρξει βιασμός, η μετέπειτα συναίνεση του ανηλίκου δεν παίζει καμία σημασία. Δηλαδή αν αφού το παιδί καθοδηγήθηκε, χειραγωγήθηκε σε «συναίνεση», για μένα δεν ήταν συναίνεση και δεν αναιρεί το άδικο της πρώτης πράξης που είναι ο βιασμός.

Σε ότι αφορά την ποινική μεταχείριση θα είναι ίδια, ακόμα και αν γίνει αποδεκτή αυτή η εισαγγελική πρόταση. Δεν πρότεινε την απαλλαγή του για το αδίκημα της μαστροπείας, πρότεινε να καταδικαστεί για διευκολύνσεις και εκτός των οίκων ανοχής, εξήγησε η δικηγόρος της 12χρονης για τον βασικό κατηγορούμενο, για τον οποίο η εισαγγελέας, ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Η εισαγγελική πρόταση για τη μητέρα

Το παιδί από την πρώτη στιγμή επιμένει ότι η μάνα του δεν ήξερε τίποτα και είναι αθώα, δήλωσε η Ασπασία Ταραχοπούλου επικαλούμενη και τους τρεις έγκριτους ψυχίατρους και ψυχολόγους.

«Υπήρξαν βεβαιώσεις από την ψυχίατρο που παρακολουθεί το παιδί και όλοι οι ειδικοί για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, συνηγορούν ότι το παιδί, ό,τι λέει είναι αλήθεια. Δεν μπορούμε λοιπόν να διαχωρίζουμε και να λέμε γι αυτό λέει αλήθεια και για το άλλο λέει ψέματα. Το παιδί από την πρώτη στιγμή επιμένει ότι η μάνα του δεν ήξερε τίποτα και είναι αθώα», τόνισε η δικαηγόρος.

«Το παιδί είναι πάρα πολύ χάλια ψυχολογικά»

Η 12χρονη έμαθε για την εισαγγελική πρόταση – καταπέλτη για τη μητέρα, ενώ ήδη απαγορευόταν να την δει και επικοινωνούσε μαζί της τηλεφωνικά ή μέσω βιντεοκλήσης.
Έχει κλειστεί σε ένα δωμάτιο, δεν βγαίνει καθόλου και κλαίει. Αρνείται να πάει στο σχολείο, Είναι χάλια δηλαδή.
Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι αυτό το παιδί είναι το θύμα. Δεν είναι ούτε εκδιδόμενη γυναίκα, ούτε πορνοστάρ όπως την είπανε μέσα στο δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Σκεφτείτε να μην ήταν κεκλεισμένων των θυρών η δίκη, είπε τέλος η κυρία Ταραχοπούλου, αναφέροντας ότι και το πρωί άκουσε σε κάποια εκπομπή να αποκαλούν την ανήλικη πορνοστάρ. Είμαστε τρεις συνάδελφοι που υπερασπιζόμαστε το παιδί και έχουμε απέναντί μας περίπου 40 δικηγόρους. Με όλους αυτούς τους ισχυρισμούς είναι πραγματικά πολύ σοβαρό, τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤnews – Εκπομπή «Newsroom»

Visits: 0

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*