Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα δώσουμε έκτακτο επίδομα Πάσχα

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα δώσουμε έκτακτο επίδομα Πάσχα

Για την τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς αλλά και τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό και το εάν θα δοθεί τελικά έκτακτο επίδομα Πάσχα στους χαμηλοσυνταξιούχους μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Έρχεται πλατφόρμα για τα περιστατικά bullying στα σχολεία δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί (12/3) στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Η εν λόγω πλατφόρμα έρχεται προκειμένου να καταπολεμήσει περιστατικά βίας μέσα στα σχολεία, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στα επεισόδια οπαδικής βίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως στόχος είναι να μειωθούν ακόμα περισσότερο, καθώς ήδη με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Εστίασε παράλληλα στον θάνατο του αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη και στη ναυτική φωτοβολίδα, τα αίτια του οποίου θα διερευνηθούν.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν υπόλογη την κυβέρνηση ως προ το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας στα Τέμπη και στα όσα ακούγονται περί συγκάλυψης, ανέφερε πως η Δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις σε όλα και θα έχει τον τελικό λόγο. Συμπλήρωσε επίσης, ότι ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, όταν ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «δεν θα το ξεχάσω ποτέ». Πρόσθεσε πως «τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά απέναντι στον Κυριάκο Βελόπουλο κατηγορώντας τον πως προσπαθεί να χτίσει καριέρα πάνω στην τραγωδία των Τεμπών.

«Πρώτος εγώ θέλω να μάθω όλη την αλήθεια» για τα Τέμπη, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ πρόσθεσε ότι ο σιδηρόδρομος σήμερα είναι όσο ασφαλής θα μπορούσε να είναι με τις διαχρονικές παθογένειες.

Ακρίβεια

Αναφορικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα στην καθημερινότητα των πολιτών που είναι, σύμφωνα με αναλύσεις, η ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η απάντηση είναι οι αυξήσεις των μισθών και τα μέτρα κατά των ανατιμήσεων.

Αμέσως μετά ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν στα ύψη οι τιμές, ενώ υπογράμμισε ότι «όποιος παραβιάζει τον νόμο θα φάει πρόστιμο».

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού τόνισε πως θα είναι πάνω από 800 ευρώ, θα μπει σε εφαρμογή από τον Απρίλιο, ενώ θα συμπαρασύρει τα σχετικά επιδόματα αλλά και τις τριετίες.

Αναφορικά με την αύξηση των ενοικίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως αυτά αυξήθηκαν γιατί υπήρχε μεγαλύτερη ζήτηση από την προσφορά, ενώ πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι για παρεμβάσεις στο θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων».

Επίδομα Πάσχα

Τέλος στα σενάρια για την καταβολή του επιδόματος Πάσχα έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς όπως είπε, δεν θα δοθεί διότι είναι δύσκολο λόγω των δημοσιονομικών περιθωρίων. Συμπλήρωσε πως «θα ήταν πολύ εύκολο να πω “εκλογές έρχονται, δώσε κάτι” αλλά δεν θα το κάνω».

Απογευματινά χειρουργεία

«Ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία και βλέπω τα νοσοκομεία να εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στόχος είναι τα απογευματινά χειρουργεία για τους ευάλωτους πολίτες να γίνονται δωρεάν, ωστόσο τα νοσοκομεία θα πληρώνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τόνισε πως ο θεσμός του προσωπικού γιατρού έχει αποδειχθεί ως πολύ σημαντικός.

Μιλώντας για τις ΜΕΘ, ανέφερε ότι η μετά κορονοϊού εποχή «μας άφησε πολλές μονάδες ελεύθερες» και το νέο ΕΣΥ που οραματιζόμαστε θα είναι ακόμα πιο λειτουργικό μέσα στην τετραετία.

Μη κρατικά πανεπιστήμια

Μιλώντας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε «γιατί ο φοιτητής να μην έχει περισσότερες επιλογές και στην Ελλάδα;». Τόνισε πως «θα προχωρήσουμε στην αλλαγή του άρθρου 16», υπογράμμισε ότι «έχουμε ένα αυστηρό πλαίσιο». Επισήμανε πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα συνταγματικότητας και παρέπεμψε τους επικριτές, όπως τον Νίκο Ανδρουλάκη στους συνταγματολόγους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συμφωνούν πως δεν πρόκειται για αντισυνταγματικό νόμο.

Θέλουμε την Ελλάδα εκπαιδευτικό κέντρο, δήλωσε αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ερωτηθείς για το αν θα μπουν δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια, απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. «Όσοι έχτισαν καριέρες πάνω στις καταλήψεις, μπορεί να μείνει χωρίς δουλειά», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Στέφανος Κασσελάκης

Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο, που απαγόρευε σε πολιτικούς και στους/στις συζύγους να έχουν επιχειρηματικές δράσεις. «Τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου προσαρμοστήκαμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. «Ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε για εμένα, αφορά και τον Στέφανο Κασσελάκη».

Αμέσως μετά ανέφερε πως «εμείς έχουμε πολιτική πρόταση» και συμπλήρωσε πως «αισθάνομαι ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά την αισθάνομαι με τα προβλήματά της», ενώ ανέφερε πως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για απουσία καθώς ήταν παρούσα παντού, ξεχωρίζοντας τα μπλόκα των αγροτών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είπε επίσης πως «είναι η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχω ακούσει ποτέ. Είναι αδιανόητο να λένε ότι προσέγγισα τον Στέφανο Κασσελάκη για υπουργό της κυβέρνησης».

Ευρωεκλογές

«Ποιος θα πάει στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαχειριστεί τα μεγάλα ζητήματα;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εστίασε επίσης στην υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου λέγοντας πως υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να διερευνηθούν.

Γνώμονας είναι οι άνθρωποι που θα εκλεγούν να μπορούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη, πρόσθεσε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στάθηκε επίσης και στην επιστολική ψήφο λέγοντας πως δίνει την ευκαιρία να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ανάπηροι, εργαζόμενοι σε τουριστική σεζόν αλλά και φοιτητές που βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο.

Ελληνοτουρκικά

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην επικείμενη επίσκεψή του στη γειτονική χώρα, ενώ τόνισε πως ακόμη και αν δεν λυθούν θέματα όπως η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ, τουλάχιστον ας συμφωνήσουμε πολιτισμένα ότι διαφωνούμε.

Φρέντι Μπελέρης

Ο τρόπος με τον οποίο η Αλβανία χειρίστηκε το θέμα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας έχει επηρεάσει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου των Τιράνων σε βάρος του Φρέντι Μπελέρη.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο ισχυρές, είπε κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Πηγή: Newsbomb

Visits: 0

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*