ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινά ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου

Τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (ΕοΙ) για την εκκίνηση του διαγωνισμού που αφορά στην απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού (τουλάχιστον 50% συν μία μετοχή) στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024, το  ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου.

Η εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου A.E.» (ΟΛΛ Α.Ε.) έχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων του Λιμένα Λαυρίου, μέσω Σύμβασης Παραχώρησης που έχει συνάψει με το Ελληνικό Δημόσιο με διάρκεια 60 ετών από την έναρξη ισχύος της (ισχύει μέχρι το έτος 2062).

Η διάρκεια της σύμβασης

Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης ενδέχεται να παραταθεί και εφόσον ληφθεί σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, πριν από τη δημοσίευση της Πρόσκλησης για την Υποβολή Προσφορών (Request for Binding Offers) από τους επενδυτές που θα προκριθούν στον B Φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο λιμένας του Λαυρίου, λόγω της εγγύτητάς του με δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως τις Κυκλάδες αλλά και το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, προσφέρεται ιδιαίτερα για τουριστική ανάπτυξη, με δραστηριότητες όπως η κρουαζιέρα και ο ελλιμενισμός σκαφών αναψυχής. 

Μεγαθήριο

Όπως είχε γράψει  προ ημερών η στήλη του ΟΤ INSIDE STORIES, σύντομα θα βγει ο διαγωνισμός για την πώληση ποσοστού του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου: «Και πληροφορούμαι πως ένα μεγαθήριο της ναυτιλίας δείχνει ενδιαφέρον… Ακούγεται στην πιάτσα για την MSC… Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί», έγραψε η στήλη.

Το λιμάνι του Λαυρίου βρέθηκε πρόσφατα και στις «βαλίτσες» της ελληνικής αποστολής στην Ινδία, με τον CEO του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρη Πολίτη να κουβαλά… στις αποσκευές του 12 assets του ελληνικού δημοσίου έτοιμα και ώριμα προς επενδύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ο επικεφαλής του Ταμείου παρουσίασε στους εκπροσώπους της αγοράς της Ινδίας τις επενδυτικές ευκαιρίες σε λιμάνια, επιχειρηματικά και τουριστικά ακίνητα.

Ειδικότερα για το λιμάνι του Λαυρίου, σκοπός του Ταμείου είναι η τουριστική κυρίως αξιοποίηση του εξυπηρετώντας κρουαζιερόπλοια αλλά και για τη μεταφορά φορτίων εμπορευμάτων. Διαθέτει μαρίνα 180 θέσεων για σκάφη αναψυχής με δυνατότητα αύξησης τους κατά 20%. Οι επενδύσεις στη συγκεκριμένη υποδομή αναμένεται να αναβαθμίσουν τις δυνατότητες του αλλά και να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

πηγή:https://www.ot.gr

Visits: 52

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*