Μία αναπάντεχα καλή είδηση, μέσα στη “μαυρίλα” των ημερών, ήλθε να εκπλήξει ευχάριστα την τοπική κοινωνία της Λαυρεωτικής και όχι μόνο.

Μία αναπάντεχα καλή είδηση, μέσα στη “μαυρίλα” των ημερών, ήλθε να εκπλήξει ευχάριστα την τοπική κοινωνία της Λαυρεωτικής και όχι μόνο.

Το Κέντρο Υγείας  Λαυρίου επελέγη,  μεταξύ  δέκα Κέντρων Υγείας απ’ όλη την Ελλάδα, για να υποβληθεί σε ολική κτιριακή ανακαίνιση, σε πιθανή επέκτασή του, εάν η οικοπεδική του έκταση το επιτρέπει, καθώς και σε αναβάθμιση του μηχανολογικού ιατρικού του εξοπλισμού.

Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το “Ταμείο Σταθερότητας” της Ε.Ε και την υλοποίηση του έργου ανέλαβε ήδη το ΤΑΙΠΕΔ, μέσω των Τεχνικών του υπηρεσιών, το οποίο πρόσφατα υπέγραψε και σχετική σύμβαση με του Υπουργείο Υγείας. Έχει ήδη ξεκινήσει η μελέτη ανακατασκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών και σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανότατα στις αρχές του νέου έτους (2023), θα γίνει η έναρξη των εργασιών, οι οποίες θα διαρκέσουν 8-10 μήνες, αφού το έργο, σύμφωνα με τα περιθώρια που θέτει το ευρωπαϊκό ταμείο, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Το πρόβλημα που ζητά λύση στο άμεσο μέλλον και αφορά τόσο το προσωπικό του ΚΥ, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Λαυρεωτικής είναι το εάν οι εργασίες θα γίνουν τμηματικά, ώστε ένα μέρος του ΚΥ να δύναται να λειτουργήσει, ή θα πρέπει για το χρονικό διάστημα που θα απαιτήσει η ανακατασκευή του να μεταφερθεί σε άλλο χώρο. Η λύση θα δοθεί κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου Υγείας, του Δήμου Λαυρεωτικής, του Συντονιστή Δ/ντή του ΚΥ που γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας του και, βεβαίως, με την συναίνεση της τοπικής κοινωνία, η οποία θα πρέπει κατά το διάστημα αυτό να επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση.

Η επιλογή του ΚΥ Λαυρίου για ολική αναβάθμιση, μεταξύ των δέκα μόνο Κέντρων Υγείας της χώρας, δικαιώνει τις διαχρονικές προσπάθειές του για προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας στην περιοχή μας, οι οποίες πλέον αναγνωρίζονται έμπρακτα από το Κράτος, και γεμίζει υπερηφάνεια και τους εργαζόμενους σε αυτό, αλλά και τους φορείς της περιοχής (Δήμος, ΔΑΝΕΤΑΛ, ΟΛΛ) που διαχρονικά το στηρίζουν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*