Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη δημιουργία του «Ορυκτολογικού Μουσείου Λαυρίου»

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη δημιουργία του «Ορυκτολογικού Μουσείου Λαυρίου»

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαυρεωτικής, της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Ακινήτων Λαυρεωτικής (Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ.) και της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής.

Στόχος του μνημονίου είναι η αξιοποίηση του διατηρητέου κτίσματος του Παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου στο οποίο θα μεταστεγαστεί το Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου. Ο Δήμος, η ΔΑΝΕΤΑΛ και η ΕΜΕΛ στοχεύουν στην κατάλληλη διαμόρφωση της λειτουργικότητας του κτίσματος με παράλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του οικοπέδου για τη λειτουργία του ως Ορυκτολογικού Μουσείου Λαυρίου και για την αξιοποίηση της υπόλοιπης έκτασης για αναψυκτήριο, εργαστήρια, χώρους υγιεινής και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία και η λειτουργία ενός Ορυκτολογικού Μουσείου διεθνούς εμβέλειας και η ολοκλήρωση της αναστήλωσης του Παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου κόστους 1.900.000€ αποτελεί βασικό στόχο της δημοτικής αρχής. Ο πολιτισμός για μας είναι ζωτικό κομμάτι της ταυτότητάς μας και πυλώνας συνέχειας και ανάπτυξης. Με την ενεργό συμμετοχή της ΔΑΝΕΤΑΛ και της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής γίνεται πραγματικότητα η ολοκληρωμένη ανάδειξη του γεωλογικού και ορυκτολογικού πλούτου της περιοχής μας.»

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*