Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Θα μπούμε στη Ράφα, θα ολοκληρώσουμε την εξάλειψη της Χαμάς»

«Μη ρεαλιστικές» χαρακτήρισε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου τους όρους της Χαμάς για εκεχειρία.

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι μια νέα πρόταση εκεχειρίας στη Γάζα που παρουσίασε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στους μεσολαβητές την Πέμπτη εξακολουθεί να βασίζεται σε «μη ρεαλιστικές απαιτήσεις». Η δήλωση ανέφερε ότι μια ενημέρωση για το θέμα θα παρουσιαστεί στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και στο εκτεταμένο γραφείο ασφαλείας την Παρασκευή.

Ο ισραηλινός στρατός θα διεξαγάγει χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, πάνω στα κλειστά σύνορα του παλαιστινιακού θυλάκου με την Αίγυπτο, παρά τις διεθνείς ανησυχίες και προειδοποιήσεις, επανέλαβε χθες Πέμπτη ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ασκείται «διεθνής πίεση για να εμποδιστούμε να μπούμε στη Ράφα και να τελειώσουμε τη δουλειά», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε άνδρες των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του. Πρόσθεσε πως απορρίπτει την πίεση και θα συνεχίσει να το κάνει.

«Θα μπούμε στη Ράφα», διαβεβαίωσε. «Θα ολοκληρώσουμε την εξάλειψη των ταγμάτων της Χαμάς. Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και θα φέρουμε την ολοκληρωτική νίκη στον λαό του Ισραήλ και στο κράτος του Ισραήλ». Στη Ράφα έχουν καταφύγει κάπου 1,5 εκατ. βίαια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, με άλλα λόγια το μεγαλύτερος μέρος του πληθυσμού του θύλακα. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Ντανιέλ Χαγκαρί, δήλωσε πως οι άμαχοι στη Ράφα θα μεταφερθούν αλλού σε συντονισμό με διεθνείς παράγοντες.

Με πληροφορίες Reuters, dpa

Visits: 0

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*