Διακόσια χρόνια δούλοι, ψάχνοντας αφεντικούλι

19 Μαρ, ’21 1:59 ΜΜ

Διακόσια χρόνια δούλοι, ψάχνοντας αφεντικούλι

Αγαπημένε μου πιτσιρίκο, φίλες και φίλοι του blog, καλησπέρα.
Όταν το καλοκαίρι του 2015 -μετά το φιάσκο του δημοψηφίσματος- ο Αλέξης Τσίπρας υποθήκευε την χώρα για τα επόμενα εκατό χρόνια, θυμάμαι την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άννα Βαγενά να λέει πως 99 χρόνια εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου.

Η ίδια έκφραση έχει ειπωθεί πάμπολλες φορές στην ελληνική ιστορία από διάφορους Έλληνες πολιτικούς και κυβερνώντες, και η ελληνική υποτέλεια εμπλουτίζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Γιατί, σε τούτη τη χώρα, η αξιοπρέπεια, όπως λες και εσύ φίλε μου πιτσιρίκο, τελειώνει εκεί που αρχίζει το πεντοχίλιαρο.

Νενέκοι διάφορων πολιτικών χώρων τάσσονται ανοιχτά υπέρ των δανειστών, ενώ άλλοι είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν κυριαρχικά δικαιώματα και να ανεχτούν έναν αιώνα ξένης κηδεμονίας, προκειμένου να μην εκδιωχθεί η χώρα από το αγιοποιημένο ευρώ.

Ωστόσο, πιτσιρίκο, η αφετηρία της εθελοδουλίας μας δεν ξεκινά τα χρόνια των μνημονίων, αλλά χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Και επειδή φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια δούλοι, είπα να μπω και εγώ στο εορταστικό κλίμα, με μια μίνι ιστορική αναδρομή. Στέλνοντας φυσικά το απαραίτητο sms.

Στα χρόνια πριν την επανάσταση ο Αδαμάντιος Κοραής ξόρκιζε την ελληνική εξέγερση από το Παρίσι με τα εξής λόγια:

«Μία επανάστασις των Ελλήνων, υπό τάς σημερινάς συνθήκας, κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είναι κάτι αδιανόητον.»
… «Ζώντας μακριά από την Βαλκανική, δεν πιστεύει πως είναι δυνατό μονομιάς να ιδρυθεί ανεξάρτητο Γραικικό κράτος.»

Παρεμφερής ήταν και η αντίδραση του Καποδίστρια απέναντι στην εξέγερση.

Ας ρίξουμε μια μάτια στην απάντηση που έδωσε στον απεσταλμένο της Φιλικής Εταιρίας, όταν του ζητήθηκε να ηγηθεί της επανάστασης:

«Δια να σκέπτεται κανείς, κύριε, περί τοιούτου σχεδίου, πρέπει να είναι τρελός.Δια να τολμήσει δε να μου μιλήσει περί τούτου εις τον οίκον τούτον, όπου έχω την τιμή να υπηρετώ έναν μέγαν και κραταιό αυτοκράτορα, πρέπει να είναι νέος όστις μόλις εξήλθεν από τους βράχους της Ιθάκης…
Πρέπει να αφήσουν τας επαναστατικάς σκευωρίας των και να ζουν όπως πριν υπό τας κυβερνήσεις υφ’ ας ευρίσκονται, έως ότου η θεία πρόνοια ευδοκήσει αλλιώς.»

Φυσικά, από την εθελοδουλία δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε η ηγεσία της ελληνικής εκκλησίας.

Εξάλλου, όπως μαθαίνουμε στο σχολείο, η επανάσταση ξεκίνησε την 25η Μαρτίου, πώς θα μπορούσε να λείπει η Παναγία από ένα τέτοιο γεγονός;

Ο ορκισμένος εχθρός του Ρήγα Φεραίου, Πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄, γράφει στην «Πατρική Διδασκαλία»:

«Ο αποστάτης διάβολος, κατανοήσας διά να εκτραχηλίσει και αύθις και φέρη εις απώλειαν τους εγκαταλειφθέντας πιστούς, εμεθοδεύθη εις τον τρέχοντα αιώνα μίαν άλλην πονηρίαν και απάτην ξεχωριστήν, δηλαδή, το νυν θρυλλούμενον σύστημα της ελευθερίας, το οποίον κατ’ επιφάνειαν φαίνεται τάχα καλόν, όσον διά να απατήση ει δυνατόν και τους εκλεκτούς, υπάρχει όμως ένα δέλεαρ του διαβόλου και φαρμάκι ολέθριον διά να κατακρημνίσει τους λαούς εις την απώλειαν και ακαταστασίαν… Αδελφοί κλείσατε τ’ αυτιά σας εις αυτάς τας νεοφανείς ελπίδας της Ελευθερίας…»

Η υποτέλεια και η αντίληψη πως η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ξένους προστάτες συνεχίστηκε και μετά την επανάσταση.

Το 1883 ο Χαρίλαος Τρικούπης έλεγε:

«Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα και δεν θα μπορέσει να αξιώσει ποτέ την άσκηση ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής»

Ο Α. Κουμουνδούρος -προς τιμήν του πήρε το όνομα η πλατεία που έχουν τα γραφεία τους οι αριστερούληδες επαναστάτες- ήθελε εξάρτηση όχι από μία αλλά από όλες τις ισχυρές δυνάμεις της εποχής, προωθώντας την πολιτική «ίσης ευγνωμοσύνης προς τα Τρεις Ευεργέτιδας Δυνάμεις».

Τέλος, πιο μονομερής φαίνεται να ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς αρκούνταν στην πρόσδεση στο αγγλικό άρμα.

Δυστυχώς για όλους αυτούς τους ηγέτες, που ήταν έτοιμοι να αποδεχτούν κάθε μορφή ξένης κατοχής, η Ιστορία γράφτηκε από τους από κάτω, με αίμα, αγώνες και εξεγέρσεις.

Εκείνο το γεγονός δεν ένωσε τους Έλληνες αλλά τους δίχασε σε νενέκους, προύχοντες και επαναστάτες.

Και αν δεν ήταν το Ναβαρίνο, ακόμη και σήμερα θα περιμένατε από τους Αδώνιδες να σας ελευθερώσουν από τον Ερντογάν.

Η επέτειος που έρχεται, λοιπόν, είναι η γιορτή μιας επανάστασης που γεννήθηκε για να νικήσει όχι μόνο τους ξένους, αλλά κυρίως τους Έλληνες Κοτσαμπάσηδες.

Είναι η γιορτή του Γεωργίου Καραϊσκάκη που έπεσε από ελληνικό βόλι, ψιθυρίζοντας «αν γίνω καλά θα τον χαλάσω εγώ αυτόν που με βάρεσε, εάν ψοφήσω κλάστε μου τον μπούτσο»

Είναι η γιορτή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που κήρυξε τον πόλεμο στους νενέκους φωνάζοντας «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».

Είναι η γιορτή του Μιαούλη, που τον Αύγουστο του 1831 διέπραξε το «μεγαλουργόν έγκλημα», ανατινάζοντας σχεδόν ολόκληρο τον ελληνικό στόλο, όχι για να μην πέσει στα χέρια του εχθρού, αλλά για να μην τον ελέγχει η ξεπουλημένη νόμιμη ελληνική κυβέρνηση!

Πολλοί κατά καιρούς την χρησιμοποίησαν, προσπαθώντας να ενισχύσουν τα εθνικοπατριωτικά τους διαπιστευτήρια.

Αν δεν θέλετε να έχουν οι Νενέκοι την Ελληνική σημαία να πάτε να τους την πάρετε.

Αν δεν θέλετε να διαφημίζονται, ως πατριώτες, φασίστες, κάνοντας κιτς γκράφιτι πιασμένοι χέρι χέρι με τους ξεπουλημένους και το παπαδαριό.

Να μάθετε την πραγματική ελληνική ιστορία και να μιλήσετε στα παιδιά σας εσείς για τους ήρωες.

«Τη σκλάβα σκέψη σου,
σκλάβα δετή,
σου τήνε πλάσανε οι Δυνατοί»
Κ.Βάρναλης

Την αγάπη μου από Ιωάννινα και καλή λευτεριά.

Τ.Τ.Π.

(Αγαπητέ φίλε, για τους αγωνιστές του 1821 μιλάνε επίσημα οι ξεπουλημένοι πολιτικοί, όλοι οι μαφιόζοι ολιγάρχες και όλοι αυτοί που ξεπουλήθηκαν στους μαφιόζους ολιγάρχες. Οι Έλληνες έχουν χαρίσει όχι μόνο τη σημαία της χώρας τους αλλά και τους αγωνιστές τους στα πιο χυδαία υποκείμενα. Με τον ίδιο τρόπο που αυτοί που λένε πως αγαπούν τον Χριστό τον χάρισαν στη χυδαία Εκκλησία. Η Ελλάδα είναι γεμάτη εθελόδουλους και ξεπουλημένους -είναι εντυπωσιακό πως σχεδόν όλοι ψάχνουν για αφεντικό, αν και το παίζουν επαναστάτες-, που κουνάνε και το δάχτυλο σε όποιον δεν θέλει να ξεπουληθεί όπως οι ίδιοι. Α, και ο Καραϊσκάκης δεν είναι … πολιτικά ορθός. Ναι, το έχω ακούσει κι αυτό. Για να μη σας πω πως έχω ακούσει ότι ο Κολοκοτρώνης είναι φονιάς. Η Ελλάδα είναι ένα θλιβερό προτεκτοράτο που καμώνεται πως πλημμυρίζει από δόξα και μεγαλείο. Και είναι πάντα πολύ εύκολο -και πολύ αηδιαστικό- να κάνεις καριέρα με τους αγώνες και το αίμα των άλλων. Οι Έλληνες δεν αγαπούν τη χώρα τους. Οι Έλληνες αγαπούν μόνο τον εαυτό τους. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Read more: https://pitsirikos.net/2021/03/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%88%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%86%ce%b5/#ixzz6pg5QgtxC

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*