Η Microsoft στο Λαύριο. Το πήρε απόφαση η Microsoft, το σκέφτεται η Amazon

Το πήρε απόφαση η Microsoft, το σκέφτεται η Amazon

-Έκλεισε οριστικά το θέμα της τοποθεσίας του data center της Microsoft στην Αττική. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, η μεγάλη επένδυση ύψους 1 δισ ευρώ της Microsoft θα εγκατασταθεί στο Λαύριο όπου θα αξιοποιήσει 300 στρέμματα για τρία data centers. H ανάπλαση της έκτασης θα περιλάβει και κατοικίες για το προσωπικό της επένδυσης.

-Αυτό που δεν αναφέρει ο υπουργός είναι ότι τα data centers της αμερικανικής εταιρείας θα δημιουργηθούν στον ίδιο χώρο του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Αιγαίον. Έτσι το κουφάρι του εργοστάσιο ύφανσης και δημιουργία κλινοσκεπασμάτων θα μετατραπεί σε μια τεράστια αποθήκη δεδομένων.

-Η Microsoft δεν ένα αναγγείλει κάτι επισήμως αλλά η συγκεκριμένη τοποθεσία «έπαιζε» από πολύ νωρίς. Δηλαδή η Microsoft είχε εντοπίσει την τοποθεσία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα μένει να φανεί αν τελικά θα προτιμήσει τη χώρα μας και η Amazon. Η τελευταία λέγεται ότι θα δημιουργήσει ένα data center στην Αττική, αλλά θα είναι μικρότερης δυναμικότητας από αυτό της Microsoft

Ο Χ. Σπίρτζης και ο οδοντωτός στα Καλάβρυτα

-Κάποιοι σκαλίζουν τον τελευταίο καιρό μια υπόθεση που αφορά τον τέως υπουργό υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Πρόκειται για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του οδοντωτού σιδηροδρόμου στα Καλάβρυτα και του παραδοσιακού τραίνου του Πηλίου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

-Όπως υποστηρίζουν επειδή και οι δύο σιδηροδρομικές διαδρομές έχουν χαρακτηριστεί υψηλού πολιτιστικού ενδιαφέροντος θα έπρεπε να εξαιρεθούν από την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των ελληνικών σιδηροδρομικών μεταφορών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αλλά και η διοίκηση της τελευταίας δε βιάζεται για να αξιοποιήσει τα δύο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που της παραχωρήθηκαν. Θα επανέλθουμε.

Γερμανοί στις ΑΠΕ

-Άλλη μια γερμανική εταιρεία από το χώρο των ανανεώσιμων πηγών (ΑΠΕ) μπαίνει στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για την WPD η οποία ίδρυσε δύο θυγατρικές στη χώρα μας, στους τομείς των φωτοβολταϊκών και των αιολικών. Ταυτόχρονα όμως τα στελέχη της δηλώνουν πως ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις διεργασίες για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα.

-Το επενδυτικό της σχέδιο στοχεύει στα 500 MW, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με τοπικούς συνεταίρους. Το ερώτημα είναι, βέβαια, πόσες από τις άδειες που έχει ή θα αποκτήσει, θα υλοποιηθούν. Είναι πολλοί οι Γερμανοί που θέλουν μερίδιο από τις ελληνικές ΑΠΕ…

Καλπάζουν οι τιμές των τροφίμων

-Στο εντυπωσιακό 30,8% ανέρχεται η αύξηση στο καλάθι τροφίμων του διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) τον Απρίλιο του 2021 συγκριτικά με έναν χρόνο πριν. Ο σχετικός δείκτης βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από το 2014, ενώ και τον τελευταίο μήνα οι τιμές «τσίμπησαν» 1,7% συγκριτικά με τον Μάρτιο.

-Η μεγαλύτερη αύξηση (σχεδόν 60%) στον ένα αυτό χρόνο αφορά στην τιμή της ζάχαρης λόγω των καθυστερήσεων στη συγκομιδή της σοδειάς στη Βραζιλία και της ανατίμησης του βραζιλιάνικου νομίσματος έναντι του δολαρίου (η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παγκοσμίως) αλλά και των δυσμενών κλιματολογικών συνθηκών στη Γαλλία.

-Ακολουθούν σε ποσοστά αύξησης οι τιμές των δημητριακών (26%) και των γαλακτοκομικών προϊόντων (24,1%), ενώ η αύξηση στις τιμές του κρέατος είναι πολύ χαμηλότερη, μόλις στο 5%.

Η στιγμή της αλήθειας

-Το click away και το click inside θα είναι παρελθόν από τις 14 Μαΐου και το λιανεμπόριο θα μπει σε πιο κανονικούς ρυθμούς καθώς αυξάνονται και οι επισκέπτες καταστήματος ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα ανοίξουν οι αλυσίδες ένδυσης και οικιακού εξοπλισμού που κρατούν κλειστά τα καταστήματα τους όλο αυτό το διάστημα ή θα βάλουν λουκέτο από την επόμενη που θα σταματήσουν τα μέτρα στήριξης.

Η εβδομάδα της Aegean

H διοίκηση της Aegean δίνει αγώνα δρόμου για να έχει την Δευτέρα έτοιμο το ενημερωτικό της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου. Όπως και να έχει όμως αυτό δεν αναμένεται να καθυστερήσει περισσότερο από την εβδομάδα που έρχεται. Όπως και να έχει θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα για την πορεία της εταιρείας καθώς το απόγευμα της Δευτέρας η διοίκηση θα προχωρήσει σε ενημέρωση των επενδυτών, την δεύτερη σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών.

πηγή:https://www.powergame.gr/game-over/67426/i-microsoft-sto-lavrio-o-ch-spirtzis-ston-odontoto-kai-oi-germanoi-stis-ape/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*