ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ – ΔΙAΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ, 27.07.2021

Μετά από δύο χρόνια προσπαθειών η παραίτηση μου ΔΕΝ είναι φυγή, αλλά μιααναγκαίαπολιτικήπράξηδιαμαρτυρίαςαπέναντιστοναντιδημοκρατικότρόπολειτουργίαςπουεπιβάλλειησημερινήδιοίκηση,απέναντιστηνουσιαστικήκατάργησητουΠροέδρου και τουΚοινοτικούμαςΣυμβουλίου.

Μετά από 2 χρόνια υπομονής και προσπαθειών, αναγκάζομαι να παραιτηθώ από τη θέση του Προέδρου της Κοινότητας Π. Φώκαιας, αφού είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η παραμονή μου σε μια θέση χωρίς ουσιαστική αρμοδιότητα και δυνατότητα να παρεμβαίνω και να επιλύω τα καθημερινά τοπικά μας προβλήματα, δεν έχει κανένα όφελος και κανένα αποτέλεσμα για τους συμπολίτες μου και την Κοινότητά μας.

Φίλες και φίλοι

Αντίθετα, η παραμονή μου σε μια θέση, που η σημερινή διοίκηση του Δήμου την θέλει διακοσμητική, το μόνο που κάνει είναι να συγκαλύπτει ένα αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας και να νομιμοποιεί την απαξίωση και την ουσιαστική κατάργηση του Προέδρου και του Κοινοτικού μας Συμβουλίου.

Δύο ολόκληρα χρόνια με δεκάδες παραστάσεις και έγγραφα, με την προσδοκία ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα αλλάξουν και για το «συμφέρον» της Π. Φώκαιας ανέχτηκα και υπέμεινα:

  • Τη στέρηση των αρμοδιοτήτων και των οικονομικών πόρων που δικαιούμασταν, βάσει του ισχύοντος νόμου αλλά και των προεκλογικών δεσμεύσεων της Δημοτικής αρχής, για να επιλύουμε τα τοπικά καθημερινά μας προβλήματα.
  • Τον αποκλεισμό μας, όχι μόνο από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, αλλά ακόμα και από την απλή ενημέρωση για όλα τα έργα της Π. Φώκαιας και ιδιαίτερα για το έργο του Αλιευτικού Καταφυγίου (που οδηγήθηκε σε ναυάγιο και κάποιοι οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις).
  • Τη μετατροπή της Π. Φώκαιας σε αποκλειστικό υποδοχέα των πράσινων και ογκωδών απορριμμάτων όλου του παραλιακού μετώπου και την επιβολή μιας επικίνδυνης λειτουργίας στη χωματερή. Ως«ανταπόδοση»γιαταπαραπάνωοΔήμοςναμαςπαραχωρείτολιγότεροπροσωπικόπουείχεποτέστηνιστορίατηςηΚοινότητάμας, γιανακαλύψουμετιςμεγάλεςμας ανάγκες στην καθαριότητα και σε αναγκαίες παρεμβάσεις. «Λυπάμαι γιατί κάποτε ηΦώκαιαήτανέναστολίδι» μου έγραψε πρόσφατα μια φίλη και πόσο δίκιο έχει…!
  • Τον αποκλεισμό μας από τη διοίκηση του ΚΑΠΗ (μόνο εμάς στην Π. Φώκαια!) και τον εμπαιγμό μας με την πρωτοφανή και εκτός κάθε νόμιμης διαδικασίας προσπάθεια μετακόμισης και μεταφορά της περιουσίας του σε υπόγεια ιδιωτών.
  • Τον αποκλεισμό μας από τις συναντήσεις και τις επίσημες ανακοινώσεις για τα μεγάλα έργα που εμείς ξεκινήσαμε (αναπλάσεις κεντρικής πλατείας και κοινόχρηστων χώρων Π. Φώκαιας).
  • Την απαγόρευση στο πρόσωπό μου (με εντολή αντιδημάρχων) και της παραμικρής παρέμβασης στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας (π.χ. εξασφάλιση καθρεπτών κυκλοφορίας, ασφαλτοστρώσεις κ.λπ.).
  • Τα καθημερινά συμβάντα στην Κοινότητά μας, με «εξυπηρετήσεις» πολιτών μετά από προσωπικές παρεμβάσεις αντιδημάρχων, χωρίς εμείς να έχουμε καμιά ενημέρωση (Υπάρχειμεγάλοςκατάλογοςπεριστατικών).
  • Τη σιωπή και την αδράνεια του Δήμου ως μόνιμη απάντηση στις δεκάδες των αιτημάτων και των αποφάσεών μας. Σιωπή και αδράνεια που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα ορίζει ο νόμος.
  • Την ψήφιση από πλευράς του Δήμου κανονισμού λειτουργίας για τους αθλητικούς χώρους που λειτουργούν στην Κοινότητά μας, χωρίς καν να μας ενημερώσει και να μπει στον κόπο να ζητήσει τη γνώμη μας. Δεν υπήρξε η στοιχειώδης ευγένεια ώστε να ενημερωθεί συμπολίτης μας, ο οποίος πρόσφατα κατασκεύασε με δικά του έξοδα τις καινούργιες εγκαταστάσεις του γηπέδου!

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά (και άλλα πολλά) δέχομαι κριτική για πράγματα, που είτε δεν μου επιτρέπουν να προσφέρω, είτε δεν έχω καμιά ενημέρωση ότι συμβαίνουν…!

Φίλεςκαιφίλοι

Με όλα αυτά (και άλλα πολλά) να συμβαίνουν, ποιος στα αλήθεια απομένει να είναι ο ρόλος του Προέδρου και του Κοινοτικού Συμβουλίου;

Σε αυτή την κατάσταση που διαρκώς επιδεινώνεται δεν μπορώ να κρύβομαι από τους συμπολίτες μου. Οι αρχές μου και οι αξίες μου δεν μου επιτρέπουν να παραμένω στη θέσημου ως διακοσμητικό στοιχείο, παριστάνοντας τον Πρόεδρο, ενώ στην πραγματικότητα μεέχουνήδηκαταργήσει.

Μετά από δύο χρόνια προσπαθειών η παραίτηση μου ΔΕΝ είναι φυγή, αλλά μια αναγκαία πολιτική πράξη διαμαρτυρίας απέναντι στον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας που επιβάλλει η σημερινή διοίκηση, απέναντι στην ουσιαστική κατάργηση της Κοινότητας Π. Φώκαιας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου για την στήριξη, την κατανόηση και την εμπιστοσύνη τους.

Θέλω ευχαριστήσω τους εργαζομένους του Δήμου και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στην Κοινότητα Π. Φώκαιας για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους και να τους ευχηθώ κάθε καλό για την συνέχεια.

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στο Κοινοτικό Συμβούλιο που δύο χρόνια μοιραστήκαμε (με διαφορετική προσέγγιση πολλές φορές) τις ίδιες προσπάθειες και τις ίδιες αγωνίες και είναι προφανές ότι από την θέση του κοινοτικού συμβούλου θα συνδράμω την/τον νέο Πρόεδρο με όποιο τρόπο μου ζητηθεί.

ΥΓ.ΜετηνπολιτικήπράξητηςπαραίτησηςτουΜανώληΤσαλικίδησυμφωνούνκαισυμπαρατάσσονται οι Σύμβουλοι Κοινότητας Π. Φώκαιας, Βασίλειος Τσούνης και ΧρήστοςΠαπαγιάννης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*