Χρηματοδότηση της αποπεράτωσης του κτιρίου της κεντρικής πλατείας Π. Φώκαιας

Εγκρίθηκε με την αρ. πρωτ. 7826/26-07-2021 απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΕΥΔΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Σαρωνικού για το έργο «Επανάχρηση και Αποπεράτωση Δημοτικού Κτιρίου επί της οδού 25ης Μαρτίου της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας του Δήμου Σαρωνικού».

Το έργο, προϋπολογισμού 1.180.000,00€ (με ΦΠΑ), προβλέπεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση των υποδομών παροχής κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού και κυρίως της Παλαιάς Φώκαιας προς τους πολίτες: ΚΕΠ, περίπτερο προβολής του δήμου και παροχής πληροφοριών, ΚΑΠΗ, Κέντρο Νεότητας κλπ.

Το συγκεκριμένο κτίριο αναγέρθηκε επί προεδρίας στην Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας του Δημητρίου Φιλίππου με σκοπό να στεγάσει υπηρεσίες της Κοινότητας. Από τότε είχε παραμείνει ημιτελές και με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Κυριακόπουλου και των υπαλλήλων της υπηρεσίας, συντάχθηκε η πρόταση για την ολοκλήρωση του κτιρίου και υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Άμεσα ο Δήμος Σαρωνικού θα προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες για τη δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου.

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ευχαριστεί τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Κυριακόπουλο, τα στελέχη της υπηρεσίας του δήμου, καθώς και την ειδική υπηρεσία του ΥΜΕΠΕΡΑΑ που ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου, ενός έργου που για χρόνια δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την υλοποίησή του. «Η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης κτιριακής υποδομής που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για πολλά χρόνια, σηματοδοτεί μια μεγάλη αναβάθμιση του κέντρου της Παλαιάς Φώκαιας» τόνισε ο κ Φιλίππου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*