ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς 5) για αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου

Στην ανώτατη κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (5) – κατάσταση συναγερμού θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου η Περιφέρεια Αττικής και κατ’ επέκταση ο Δήμος Σαρωνικού.

Παράκληση σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την προστασία τους και στους εθελοντές του δήμου μας να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Συγκεκριμένα παρακαλούνται οι πολίτες:

Α. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς:

  • απαγορεύονται αυστηρά εργασίες με τροχό ή άλλο μέσο που παράγει θερμότητα στην ύπαιθρο,
  • απαγορεύεται το κάπνισμα μελισσών,
  • απαγορεύεται οποιαδήποτε καύση, ακόμα και χρήση ψησταριάς σε υπαίθριους χώρους και
  • απαγορεύεται η διέλευση στις δασικές περιοχές σε εφαρμογή της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας (ορθή επανάληψη) με αριθμό πρωτ. οικ. 590499/14-7-2021 με ΑΔΑ: ΩΔΙΓ7Λ7-Ο6Ζ απόφαση «Περί απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής.

Για τον Δήμο Σαρωνικού απαγορεύεται η κυκλοφορία στους ακόλουθους δρόμους:

1. Από την οδό Αυλακίου, ο δρόμος που οδηγεί προς το πυροφυλάκιο Μερέντα–Αγ. Ευστάθιο.

2. Η οδός Μυρινούντος (ύψος Ιππικού Ομίλου) και την επέκταση αυτής σε Αγίας Αικατερίνης προς Κουβαρά (οικισμός Ολυμπιακών Αετών) και αντίστροφα.

3. Σε όλη την περιοχή του Πάνειου Όρους της δημοτικής ενότητας Καλυβίων και συγκεκριμένα στη δασική οδό που οδηγεί στην κορυφή του.

4. Ο δρόμος που οδηγεί από Πόρτο Ράφτη προς Κουβαρά και από Κουβαρά προς Πόρτο Ράφτη.

5. Επί της οδού Αυλακίου (Κουβαράς), ο δρόμος που οδηγεί προς Άγιο Αντώνιο.

6. Η άνοδο από Περιφερειακή οδό Καλυβίων προς Μονή Αγ. Σκέπης στο Πάνειο Όρος.

7. Στις οδούς Αθηνάς και Ταϋγέτου προς δασάκι Σαρωνίδας.

8. Στην οδό Παλαιάς Δεξαμενής στην Παλαιά Φώκαια.

Β. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Γ. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 (παρακαλούνται οι πολίτες που καλούν το 199 να μην κλείνουν το τηλέφωνο μέχρι να βεβαιωθούν ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον εντοπισμό της εστίας της πυρκαγιάς).

Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να συνεργάζονται με τις αρμόδιες αρχές και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις τους.

Για οποιοδήποτε σχετικό θέμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού στα τηλέφωνα: 6977451995 (αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Γαλάνης) και 6909439627 (Παναγιώτης Χαρίτος).

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*