Δήμος Σαρωνικού: Υπερψηφίστηκαν ομόφωνα … Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός για το 2024

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και ο Προϋπολογισμός για το 2024 από την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού στην συνεδρίαση της Παρασκευής, 22/3/24.

Σημαντικά θέματα που ανέκυψαν κατά την συνεδρίαση, περιλαμβάνουν την αποχώρηση της Όλγας Κετέογλου από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Λαυρεωτικής, καθώς δεν ανήκει πλέον στην μείζονα αντιπολίτευση μετά τη διαγραφή της από αυτήν και η παράταξη «Σαρωνικός Αύριο» πρότεινε άλλη υποψηφιότητα για το αξίωμα.

Επίσης, η διαμόρφωση της Λεωφόρου Καραμανλή στην Ανάβυσσο απεντάσεται από το τεχνικό πρόγραμμα. Για το συγκεκριμένο έργο που οι μελέτες ολοκληρώθηκαν με δαπάνη του Κου Μαρτίνου, ο δήμαρχος, Δημήτρης Παπαχρήστου, είπε πως υπάρχουν εκκρεμότητες που μπορεί να απεντάξουν και την Πλατεία της Π. Φώκαιας. Ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σαρωνικός Δύναμη Πνοής», Γιάννης Κυριακόπουλος ανέφερε ότι ο Δήμος μπορεί να διαχειριστεί τις εν λόγω εκκρεμότητες, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, με την κάλυψη της οικονομικής διαφοράς με ιδίους πόρους.

Ο κος. Κυριακόπουλος παρατήρησε ακόμη ότι το τεχνικό πρόγραμμα που έφερε η σημερινή Δημοτική Αρχή προς ψήφιση, είναι το ίδιο με εκείνο που τον Δεκέμβριο του 2023 είχε καταψηφίσει ο κος. Παπαχρήστου, δύο ημέρες πριν αναλάβει την Δημαρχία. Επίσης ότι στο τεχνικό πρόγραμμα που θα κατάρτιζε η δική του δημοτική Αρχή δεν θα εμφανίζονταν πληθώρα έργων με συμβολικό προϋπολογισμό 15 ευρώ «μόνον και μόνον για το άνοιγμα κωδικών» όπως είχε πει χαρακτηριστικά, αλλά θα περιείχε μόνον έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Αντ’ αυτού, στο Τεχνικό Πρόγραμμα που υπεβλήθη προς ψήφιση από την διοίκηση Παπαχρήστου υπήρξε θεαματική αύξηση των λεγομένων έργων της κατηγορίας των «15 ευρώ», δηλαδή έργα που καταγράφονται μεν ως αναγκαία, αλλά δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ακολούθησε η πρόταση για εκμίσθωση καταστήματος στην πλατεία της Αναβύσσου, για την στέγαση ΚΕΠ Υγείας που στην συγκεκριμένη πλατεία θα ενδυναμώσει το ιστορικό κέντρο της Αναβύσσου (!)όπως ανέφερε η πλευρά της πλειοψηφίας. Ωστόσο, η αντιπολίτευση υπέδειξε την ύπαρξη του Κοινοτικού καταστήματος Αναβύσσου καθώς και το πολυιατρείο που ολοκληρώθηκε τα τελευταία χρόνια, πάλι με δαπάνη της οικογένειας Μαρτίνου, για να στεγαστεί η δομή χωρίς επιβάρυνση ενοικίου για τον Δήμο.

Ο προϋπολογισμός κινήθηκε στα ίδια οικονομικά δεδομένα με τα προηγούμενα χρόνια, αλλάζοντας αναλογικά και μεταφέροντας κονδύλια και δαπάνες ανάμεσα σε κωδικούς. Η ουσιαστική ένσταση-παρέμβαση του κ. Κυριακόπουλου ήταν για το ποσόν των 400.000€ σε απευθείας αναθέσεις για το οποίο όμως ο Δήμαρχος απάντησε πως ως συνθήκη ισχύει παντού.

Αξιοσημείωτο είναι πως σε καμία περίπτωση δεν διαφαίνεται η οικονομική κατάρρευση του Δήμου για την οποία επέμεναν προεκλογικά υποψήφιοι, ζητώντας την ψήφο των δημοτών για να προβούν στην διάσωση του (!).

Όσον αφορά το θέμα του οικονομικού ελέγχου σε βάθος δεκαετίας, με ορκωτούς λογιστές που ακούστηκε ομόφωνα στο “πρωτοποριακό debate των υποψηφίων προεκλογικά, όλα δείχνουν πως μεταφέρεται για το τέλος της πενταετίας, που θα αρχίσει η επόμενη προεκλογική περίοδος…!

Visits: 49

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*