Με Γιάννη Ρίτσο Τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στον Δήμο Σαρωνικού

Με αφιέρωμα στον ποιητή μας Γιάννη Ρίτσο, τίμησε το βράδυ της Τετάρτης, 26ης Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η θεατρική Ομάδα “Ανοιχτά πανιά” που εδρεύει στον Δήμο Σαρωνικού.

Σε καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία του κου. Γιώργου Πετρινόλη και με την επιμέλεια των κειμένων εκ μέρους της κας. Κάλλιας Χυτήρογλου, η ομάδα παρουσίασε την ζωή και το έργο του Γιάννη Ρίτσου, ενώ ο Πέτρος Παπαχατζής με την κιθάρα και την φωνή του και η Δέσποινα Παπαδάκη στο πιάνο, θύμισαν στο κοινό την μεγαλειώδη μελοποιημένη ποίηση του Ρίτσου, κυρίως σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Σειρά ερασιτεχνών εθελοντών διάβασε κείμενα και ποιήματα του Ρίτσου, μεταξύ άλλων και αποσπάσματα από το έργο του “Επιτάφιος”, με το κοινό να παρακολουθεί με τον σεβασμό που αξίζει στον μεγάλο ποιητή της Ρωμιοσύνης.

Η παράσταση απογειώθηκε με τον μονόλογο από το έργο “Η σονάτα τους σεληνόφωτος” που ερμήνευσε η Τζένη Κορολή. Η κα. Κορολή καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, κερδίζοντας επάξια τις επευφημίες του.

Στην παράσταση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σαρωνικού, κος Παπαχρήστου και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Προκόπη. Η θεατρική ομάδα απεύθυνε ευχαριστίες και στην κα. Βικτωρία Σημιτζή, αντιδήμαρχο Τουρισμού, Παιδείας  και Κοινωνικών Προγραμμάτων, η οποία συμπαραστάθηκε στο έργο της και  παρακολούθησε την παράσταση. Υπεύθυνος της ομάδας Θεατρική Πορεία “Ανοιχτά Πανιά” είναι ο κος. Γιώργος Μιχάλης. Οπως ανέφερε, η ομάδα που δέχεται και νέα μέλη, πραγματοποιεί συναντήσεις κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 19.30 στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού.

Visits: 2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*